top of page

Dr. Hauschka gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging. 100% natuurlijk. 

Of het nu overdag of 's nachts is of op momenten dat jouw huid speciale zorg nodig heeft: de gezichtsverzorging van Dr. Hauschka ondersteunt jouw huid met een speciaal huidverzorgingsconcept. Voor elk huidbeeld en elk moment van de dag. 

 

 

informatie dr. Hauschka

Kwaliteit en natuurzuivere en biologische cosmetica, NATRUE en/of BDIH gecertificeerd. Bevat geen synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen en minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG. Dermatologisch getest,en dierproefvrij.

Grondstoffen zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt, dragen het Demeter-keurmerk of zijn afkomstig van Fair Trade projecten Dermatologisch getest,  dierproefvrij en bevat geen parfum.

De huid is ons grootste orgaan, natuurzuivere verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te verzorgen en te herstellen. geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen. En geurmengsels van natuurlijke, etherische oliën. Dr. Hauschka heeft een eigen plantentuin in Duitsland met meer dan 150 verschillende planten en brengen zelf de biologische landbouwprojecten op gang. In India heeft dr. Hauschka bijvoorbeeld de organisatie Satvik bij de bio-certificering van ricinuslandbouwers ondersteund. Sindsdien kunnen we ricinusolie in biologische kwaliteit inkopen.


Dr. Rudolf Hauschka was gepassioneerd in zijn beroep als chemicus en ook in de natuur. Hij ontwikkelde een methode om heilzame plantenextracten langer houdbaar wat ook van de biologische dynamische teelt komt.

 

Lange houdbaarheid:
de houdbaarheid: Ze maken de vers geoogste planten klein, dompelen ze gedurende zeven dagen in water, laten licht en duisternis, warmte en kou, rust en beweging op ze inwerken, persen en filteren ze en voegen in sommige gevallen nog een beetje as toe. As wordt gewonnen uit de planten. De heilzame plantextracten blijven op deze wijze jarenlang houdbaar.

Olie-extracten:  De samenstelling wordt verwarmd tot 37 °C, de temperatuur van het menselijk lichaam. `s Ochtends en `s avonds wordt het mengsel zorgvuldig geroerd, waardoor de harmoniserende eigenschappen van bijvoorbeeld de roos worden overgebracht in de olie.

Afhankelijk van de receptuur mengen ze extracten, mineralen, hoogwaardige plantenwassen en oliën tot volledige cosmeticaproducten.

 

 

De producten zijn vrij van:

Je kunt er zeker van zijn dat onze producten vrij zijn van:

  • synthetische geur- en kleurstoffen

  • conserveringsmiddelen

  • minerale oliën,

  • parabenen

  • siliconen en

  • polyethyleenglycol (PEG).

     

     

Heilzame plantenkennis

plantenkennis
Bryophyllum 2

Bryophyllum 2

Goudsbloem

Goudsbloem

Melisse

Melisse

Berk

Berk

Candellilawas

Candellilawas

Amandelboom

Amandelboom

Kweepeer foto

Kweepeer foto

Neem

Neem

IJsplantje

IJsplantje

Ogentroost

Ogentroost

Lavendel

Lavendel

Zonnebloemen

Zonnebloemen

Zijdepoeder

Zijdepoeder

Wondklaver

Wondklaver

Waterkers

Waterkers

Rode klaver - Trifolium pratense

Rode klaver - Trifolium pratense

Sleedoornbloesem

Sleedoornbloesem

Toverhazelaar

Toverhazelaar

St. Janskruid

St. Janskruid

Zonnehoed

Zonnehoed

Sleedoornbes

Sleedoornbes

Salie in mand

Salie in mand

Rozenbottel-rijp

Rozenbottel-rijp

Rozemarijn

Rozemarijn

Rode roos

Rode roos

bottom of page