Mijn naam is Annetta en wil je graag wat over mijzelf vertellen.

Ooit begon ik als kapster bij een kappersbedrijf te werken en daar heb ik veel geleerd waardoor ik de stap durfde te zetten om voor mezelf te beginnen. Dat was heel spannend want ik sprong in het diepe. Ik had wel huur te betalen en had mezelf ontslag gegeven bij mijn werkgever. Dat was een hele goede stap. Want mocht nu zelf bepalen hoe ik mijn onderneming ging vormen. Dit vind ik sowieso leuk om te doen. Eigen website, visitekaartjes, logo.. een heel plan had ik klaar liggen om mijn bedrijf te starten. Uiteindelijk jaren gewerkt als kapster aan huis totdat we een huis kochten om samen in te wonen met een ruimte voor een kapsalon. Daarnaast besloot ik de opleiding schoonheidsspecialiste te gaan volgen met daarnaast nlp met bewustzijn. 

Doordat ik in de opleiding niet goed reageerde op de producten ben ik rond gaan vragen aan mijn klantenkring wat gebruik jij en waarom gebruik je dat? uiteindelijk kwam ik uit bij dr.Hauschka biologische huidverzorging. Die hadden zo'n goede onderbouwing en mijn huid reageerde er heel goed op. En wat ik aanbracht was gezond.  Als kapster werkte ik nog met chemie producten zoals verf. Ik vond dat dit totaal niet matste met wat mijn waarden over huidverzorging was. Een puur product.

Ik kwam toen bij plantenkleuring uit. een hele andere wereld. geen verftubes meer. nee dit waar pure kruiden en planten met elkaar vermengen tot een kleur voor het haar. Je ruikt het, ziet het aan de kleur(groen) De aarde. Puur. Het klopt..want het haar blijft gezond en wordt ook nog eens gezonder voller en meer glans

Weer wat later ben ik de opleiding gaan doen van eetbare wilde planten. Echt zo gaaf want er is zoveel te eten wat we niet weten en wat zo puur proeft met vaak meer voedingsstoffen omdat het in alle rust kan groeien ( als het niet wordt weg geschoffeld ) ook wortels en bloemen of bladeren van bomen kunnen daar bij horen.

Nu de kappers dicht gaan zie ik dit als een mooie kans om eetbare wilde plantenwandelingen te geven. Kijk wat rond om mijn site en wellicht tot snel :)

 

 

 

 

 

en kom jullie graag wat vertellen over eetbare wilde planten uit de natuur. 

Wat kan je van deze wandelingen verwachten?

  • Wat kan je eten?

  • Hoe kan ik de plant herkennen? vorm, geur, smaak en hoe voelt de plant?

  • Wat zijn giftige planten die je gaat herkennen om niet te verwarren.

  • leuke recepten voor thuis

  • En wat lekkers tijdens de wandeling