top of page

Mijn naam is Annetta Afman, 38 jaar en woon in Harkstede samen met mijn vriend. We zijn ouders van 2 lieve dochters. Naast het werken hou ik van hardlopen, dansen. wilde eetbare planten oogsten en drogen in de zomer. creatief bezig zijn, nieuwe recepten koken, persoonlijke groei.

Ik werk 20 jaar als kapper en ik vind het leuk om creatieve kapsels te maken en ook om er de tijd voor te nemen. Ik vind het belangrijk het haar gezond te krijgen en te houden met natuurlijke biologische verzorging en stylingsproducten. Hoe mooi is het dat na een plantenkleuring, klei, kruidenoliën en indische hoofdmassage het haar glanst en gezond blijft. 

 Met de plantenkleuring van Rodolphe en Co wat bestaat uit 100% planten/kruiden kleuring en biologische haarverzorging van Rodolphe en co en Hairborist.​​

20 jaar geleden begonnen tot nu:

Als jong meisje was ik al vaak aan het haar vlechten en kappertje spelen bij mijn broertjes en zusje, dat is trouwens nooit veranderd :) Op mijn 12de kon ik invlechten inclusief mezelf. Je hebt er niks aan als andere alleen maar het haar leuk hebben toch?

Op mijn 17de ging ik de opleiding doen waarbij ik gelijk aan het werk ging in de kapsalon. In 2011 startte ik mijn eigen bedrijf. het was eindelijk zover! Het juiste moment is er echt nooit. Ik woonde zelfstandig in een huur huis en had mijn baan opgezegd, dat was wel spannend want na twee maand had ik geen inkomen meer. Wel had ik een goed plan en het pakte ook goed uit.

Naast het werken in de kapsalon had ik ook de grimeuropleiding gedaan voor haarwerken en make-up voor theather, tv ,film en foto. Dat was heel mooi om te doen. lekker creatief bezig zijn. 

In 2015 heb ik de opleiding schoonheidsspecialist afgerond. daar kwam ik achter dat ik niet tegen de zachtste verzorgingslijn kon die er voor de huid bestond. Elke keer met een rode huid ging ik naar huis. Hier begon mijn reis naar wat is goed is voor de huid en kwam ik uit bij dr.Hauschka. De geur van natuur ruik je gelijk. De producten van dr.Hauschka is voornamelijk gezichts verzorging en de make-up in mijn salon verkrijgbaar.

Omdat ik met dr.Hauschka ben gaan werken voelde het niet meer kloppend dat ik chemische verf ging gebruiken op mensen hun hoofd en haar. Ik ben op zoek gegaan naar haarkleuring zonder chemie. Dat was een aantal jaar geleden ( 7 jaar ongeveer ) een hele zoektocht want iedereen vindt zijn of haar product goed en maakt het haar weer mooier. Dit vanuit de beste kennis die ze op dat moment hebben en geloven. Toen kwam ik plantenkleuring tegen. 100& planten poeder met water! Een hele andere kleuren theorie. 

Daarnaast gebruik ik ook mineral colors. Dit is ook een hele zachte lijn wat alleen om het haar blijft zitten. 

 

eetbare wilde planten en welke planten ondersteunen je huid

Naast natuurkapper heb ik de jaaropleiding eetbare wilde planten gedaan. Alle kruiden planten en bomen die je uit de natuur kan eten.  heel inspirerend, Als het me lukt heb ik af en toe een wildplukhapje bij de thee (vooral in de zomer)

Mijn idee voor dit jaar 2024 is om

  • bij de kapsalon eetbare wilde planten te laten groeien.

  • Een mini rondleiding over eetbare wilde planten in de tuin en welke planten goed zijn voor de huid. 

  • Een quiz om de plantjes te onthouden.

  • Met een wildplukproeverijtje en recepten voor thuis.  

Je huid en haar gezond van binnenuit. Naast de kapsalon geef ik advies om de hoofd en huid (problemen) nog meer te ondersteunen. en daardoor begeleid ik automatisch mensen naar een betere gezondheid en meer energie  lees meer

bottom of page