top of page

Kapseltrends zomer 2016. Slag en zelfs krullen komen terug. Gooi je haar in de wind!


bron: TRENDSTYLE

Krullend haar komt terug in de mode. Het hing al in de lucht. Op de fashion catwalks voor herfst en winter 2015 2016 zagen we al ongewoon veel 'beach waves', zeker voor een winterseizoen. Deze trend versterkt zich deze zomer.

We gaan voor lange, losse en vrij bewegende haren in de wind. Krul en slag zijn trendy, maar het moet er niet al te gekunsteld uitzien. Het gaat erom dat je de natuurlijke slag in je haar - op een natuurlijke manier - versterkt. Heb je steil haar, dan moet je er natuurlijk wel iets meer aandoen, maar het moet er niet te 'cosmetisch' uitzien.

Een product dat de hair stylisten backstage bij de shows veel gebruiken om een 'wavy' effect te creëren, is 'salt spray'. Je haar blijft beweeglijk maar je krijgt er wel een wave in. Je kunt er verder natuurlijk ook de föhn voor gebruiken, al vereist dat wel enige handigheid. Het gaat erom dat je lekker veel textuur creëert. Het haar moet niet al te steil of plat vallen.

Dus over de lengte tot aan de punten creëren wel beweging. Het is wel even oppassen met de aanzet. Bij de haarwortels mag het er niet te nep uitzien. Ook daar moet wat movement in zitten, maar niet teveel. Wat we echter niet meer doen, is het haar bij de aanzet glad stylen, zoals we dat voorheen wel met de steiltang deden.

Het gaat dit seizoen allemaal om een juiste verdeling van gewicht en volume. De beste basis hiervoor is nog altijd een gepersonaliseerde en kundige hair cut. Als je haar goed geknipt is, heb je het in no-time gestyled en kun je wel drie maanden vooruit.

 


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page